Citat av Peter Forsberg

Peter Forsberg klassas som en av världens bästa ishockeyspelare. Trots att han inte längre är aktiv kommer vi alltid att minnas honom som den legendariske spelaren han var. Inte nog med det, han har även en inspirerande vinnarskalle som är värd att ta del av. Vänligen läs vårt urval av de bästa 10 citat av Peter Forsberg här.

Citaten handlar främst om prestation, och vad som försiggår i ens huvud när man inte presterar som önskat. Citaten illustrerar väl hur det känns när man vinner – eller förlorar – och kan vara skönt som en bekräftelse för dig som är en tävlingsmänniska. Han talar även om vikten av en stark laganda, och hur mycket det kan betyda för någon. Självfallet läggs stor vikt på hans passion: ishockey. Men oavsett om du är hockeyintresserad eller ej kan alla ta del av dessa citat och finna motivation till att fortsätta kämpa. Det var precis vad Peter Forsberg gjorde, och han lyckades. Njut av hans citat nedan.

Andra gillar även våra Citat av Zlatan.

 

Citat av Peter Forsberg

  • Det har varit ett bra ishockeyliv för mig i alla fall.
  • Det är inte bara ishockey, det är varje sport. Du vet, det är ett stort event.
  • Det är bara 60 000. Det är inte en stor stad. Det är en stor ishockeystad. Alla spelar hockey när de växer upp.
  • Det är alltid bra att göra mål snabbt, men detta var en match där allt verkade gå in.
  • Du det skiter jag i. Nu ska jag hem och duscha bara.
  • Det är svårt att gömma känslorna och sig själv när det är så pass mycket som står på spel. Då glömmer man bort hur mycket det betyder att vinna. Men jag har inget emot det egentligen.

 

citatavpeterforsberg

Citat av Peter Forsberg om prestation

  • Jag skulle inte acceptera att förlora som ett lag, och jag skulle inte acceptera att förlora som mitt lag. Det är som ett krig varje träning. Jag tror det har hjälpt oss en hel del.
  • Självklart ger man allt för laget och vi gjorde vårt bästa utifrån våra förutsättningar men givetvis påverkar det mentala ens prestation, det tror jag alla elitidrottare känner igen sig i.
  • På frågan varför det är svårt att sluta spela: För att jag älskade att vara på isen. För att jag älskade att spela hockey.  Men mest av allt för känslan att vinna. Att få vara i en situation där man vinner, där allt bara är bra, livet är enkelt då.
  • När jag åkte av isen, när fansen lämnade arenan…oavsett om de tyckte jag var bra eller dålig så… jag önskar att de säger att jag gav allt”

 

Vi tror även du gillar våra Citat av kända personer.